Tel: +46 75 242 46 00 | HELAG@HELAG.SE

Skydda dina applikationer

-med gjutna kablage

Ett ökat skydd mot damm och vatten är bara en av fördelarna med att använda ett gjutet kablage.

En övergång mellan kabel och kontaktdon utsätts ofta för ett mekaniskt slitage och får ett bättre skydd med en övergjuten dragavlasning än med en vanlig bakkåpa. Övergjutna detaljer, exempelvis kontaktdon och dragavlastare, klarar även vibrationer, slag och böjningar av kabeln på ett bättre sätt med ett gjutet kablage.

Fortsätt läsa

Kapslingar för alla miljöer!

På Helag samarbetar vi sedan många år med flera partners som är specialiserade på tillverkning av kapslingar.

Vi kan erbjuda kapslingar i bland annat ABS, polykarbonat, polyester, aluminium och rostfritt stål. Vi har dessutom stora möjligheter att anpassa kapslingar för just er applikation. Detta gäller för såväl färg, tryck, håltagning samt bestyckning av komponenter som exempelvis förskruvningar eller kontaktdon. Kapslingar med IP-, IK- och EX-klassningar finns också i sortimentet.

Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa dig med din applikation? Kontakta produktansvarig Marcus Axén, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., 075-242 46 02.

Nytt IP-klassat kontaktdon!

-med smidig låsning!

Vi presenterar en helt ny serie kontaktdon med en mycket användarvänlig och tydlig låsmekanism. Kontaktdonen som finns i 2-12 poler och klarar strömmar mellan 5-20A, har IP67-klassning. Baktill sitter en förskruvning som gör att man enkelt kan få en tät övergång mellan kabel och kontaktdon.

Fortsätt läsa

Skydda dina kablar!

Med skyddsslang från Ortac.

Skyddslang ger ett bra skydd för kablar mot slitage, slag, vatten, damm, olja och kemikalier. Genom Ortac, vår samarbetspartner sedan många år, kan vi erbjuda ett brett sortiment av skyddsslang samt tillbehör till dessa. 

Fortsätt läsa

Nyheter från Switchcraft!

Switchcraft, vår samarbetspartner sedan många år, fortsätter att utveckla och ta fram nyheter. Som vanligt är produkterna av högsta kvalitet, tillverkade i Chicago, USA. 

Fortsätt läsa

Glömt mejseln?

-Inga problem med toppklämma från Degson!

DG221 från Degson är en toppklämma som gör det enkelt att ansluta ledare utan verktyg. Lyft den öppningsbara armen, anslut ledaren och stäng sedan igen. Det är allt som behövs!
DG221 klarar solida eller flertrådiga ledare från 0,2 – 4,0 mm² och finns i 2, 3 eller 5-poligt utförande.

Fortsätt läsa

Sladdställ för världens alla hörn!

Feller i Österrike har sedan 1948 producerat sladdställ. Idag är man en världsledande tillverkare och deras produkter är godkända i mer än 90 länder på samtliga kontinenter. För att säkerställa högsta nivå på både kvalitet och elsäkerhet förses till exempel samtliga väggpluggar först med en skyddshylsa i glasfiber, för att sedan övergjutas med PVC. Produktionen är i hög grad helautomatiserad och 100% testas både för kvalitet och elsäkerhet.

Fortsätt läsa

Helag marknadsför ett brett program av kontaktdon och kapslingar till elektronikindustrin, elinstallation samt apparattillverkare. Från det enklaste till det mest avancerade.

Kontakta oss

Öppettider växeln
08:00-17:00 
(lunchstängt 12:00-13:00)

Telefon, växel: 
075-242 46 00

Fax: 033-150951

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

TRANÅS, HUVUDKONTOR

Svenska Helag AB
Box 6 / Dalagatan 4
573 21 TRANÅS